Accés al contingut Accés al menú de la secció
baner_acreditat
Acredita't
 

Acredita't

Moltes persones han adquirit les seves competències professionals en el lloc de treball, mitjançant la pràctica, l'experiència professional i vies no formals de formació. Per tant, són persones que tenen les competències, però no l'acreditació oficial. Aquest procediment permet a les persones que hi participen aconseguir una certificació que els pot servir per arribar a obtenir un certificat de professionalitat, un títol de formació professional o totes dues coses i facilita, d'aquesta manera, la seva integració laboral, la promoció professional i el reconeixement social.

 

La convocatòria actual (any 2014) és restringida a les persones que van participar a la convocatòria anterior (any 2013) però no van obtenir plaça. S'ha realitzat unaprimera assignació de places entre les persones que no van obtenir-ne per manca de vacant. Atès que van quedar places vacants en determinats àmbits professionals, s'ha fet una segona assignació adreçada a les persones que van resultar excloses perquè no van justificar els mèrits i requisits al·legats.

 

Del 25 d'agost al 8 de setembre de 2014 es va obrir  un nou termini de confirmació de participació només per a les persones que durant el període de la primera assignació no van poder confirmar que hi estaven interessades. Aquestes persones van rebre un missatge de correu electrònic amb la informació sobre el procediment a seguir. En cas que quedin places vacants un cop finalitzada la segona assignació, s'assignaran segons l'ordre de baremació establert a la convocatòria del 2013.

 

Abans d'iniciar el tràmit és important obtenir la informació i l'orientació necessària per porta-lo a terme correctament. Els punts d'informació i orientació informen de les fases del procediment, els requisits d'accés, els drets i obligacions dels canditats, i les acreditacions oficials que es poden obtenir. En aquests punts també es pot demanar ajuda per formalitzar la sol·licitud i preparar el currículum europeu. Consulteu l'apartat a: Informació i orientació general.

 

L'Acredita't és un programa finançat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, i cofinançat pel Fons Social Europeu.