Accés al contingut Accés al menú de la secció
baner_acreditat
Acredita't
 

Acredita't

Moltes persones han adquirit les seves competències professionals en el lloc de treball o mitjançant la pràctica, l'experiència professional i vies no formals de formació. Per tant, són persones que tenen les competències però no l'acreditació oficial.

Competència

 

Capacitat de dur a terme activitats (tasques) en una professió o en un lloc de treball concret segons les normes requerides pel sector.

Unitat de competència

 

Agrupament de competències amb valor i significat en el treball que habitualment es desenvolupen d'una manera conjunta per un treballador. Es correspondria aproximadament a una funció i és la unitat mínima acreditable.

Aquest procediment permet a les persones que hi participen aconseguir una certificació que els pot servir per arribar a obtenir un certificat de professionalitat, un títol de formació professional o totes dues coses i facilita, d'aquesta manera, la seva integració laboral, la promoció professional i el reconeixement social.

 

 

 

Primer Pla d'acreditació i qualificació professionals 2016-2018

 

Amb l'objectiu de millorar la qualificació i l’ocupabilitat de les persones i alhora estimular la formació al llarg de la vida, el Govern aprova el primer Pla d'acreditació i qualificació professionals elaborat pel Departament d’Ensenyament i el de Treball, Afers Socials i Famílies. El Pla es durà a terme mitjançant diverses convocatòries (se'n donarà informació en aquesta pàgina). 

 

Actualment el Departament d'Ensenyament impulsa una convocatòria en centres de la seva titularitat adreçada al sector de la dependència. Les persones interessades a participar-hi s'han de dirigir a la pàgina web del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

 

 

 >> Primer Pla d'acreditació i qualificació professionals (2016-2018)